Ouvre tes yeux et vois
  1. Home
  2. Claudie Pionsard "Ouvre tes yeux et vois"

Claudie Poinsard

22 maart t/m 20 september 2020

Claudie Poinsard is een inventieve schilderes uit Frankrijk die bij het maken van haar schilderijen impulsieve te werk gaat. Sedert 1981 heeft zij talrijke exposities gehad zowel individuele als collectieve, nu voor de eerste keer in Nederland. Het impulsieve van haar werk laat zich het best beschrijven door over haar werkwijze te vertellen. Zelf zegt ze daarover:

Mes histoires en peinture, se construisent sur des bouts de mon quotidien, mon intimité, mes impressions du monde. Parfois, elles s’imposent comme des urgences. De celles qu’il faut régler d’un jet. D’autres mûrissent plus lentement mais reviennent en boucle, sorte d’impossible à éviter.

Geconfronteerd door spontane situaties heeft zij geen vast werkschema omdat altijd alles in beweging om haar is. Het toeval van een ontmoeting, een gebeurtenis of de sleur van de dag, voorafgaand aan het uitvoeren van het werk zorgen voor een onverwacht ander aanzien van het werk. De toevalligheid van het verloop van een lijn, de verspreiding van een kleur. De verf is als bloed, het circuleert. Zij maakt haar schilderijen soms staand, gebogen over het oppervlak en laat de inkt en de verf door het doek te bewegen grillige onverwachte patronen maken.