Kenne Grégoire
  1. Home
  2. Kenne Grégoire

Kenne Grégoire

17 maart t/m 19 juni

Wat Kenne Grégoire betreft…

Kenne Grégoire noemt zichzelf een realistisch kunstschilder. Met fijne penseelstreken tovert hij het ene na het andere tafereel tevoorschijn: gedekte tafels, volgestouwde kastjes, weelderige bloemstukken, kleurrijke gezelschappen en karakteristieke koppen. Elk werk uit de handen van Kenne lijkt een liefdesverklaring aan de realistische schilderkunst.

Echter houdt het daar niet op. Aan slechts de werkelijkheid verbeelden heeft Kenne niet genoeg. Veel mensen in zijn schilderijen gaan gehuld in markante maskers en kostuums. Zijn tafelstillevens hebben vaker wel dan niet een bijzondere vervorming in perspectief dat aan de gebroeders Van Eyck doet denken. Zijn composities zijn zorgvuldig, maar nooit stijf.
Hij schildert feestgangers en ruïnes, gerimpelde gezichten en rijkelijke boeketten. Soms speels, dan weer bedachtzaam. Altijd met bijzondere zorg voor detail. En altijd, altijd anders.

Kenne Grégoire mag zichzelf dan een realistisch kunstschilder noemen, zijn stijl is een begrip op zichzelf – en steeds weer een lust voor het oog.

Lezing Kenne Grégoire en Jos Schoots op 13 april a.s.
Kenne Grégoire exposeert momenteel in de Nationa Gallery Color House. We hebben Kenne bereid gevonden om een uitgebreide toelichting op zijn werk te geven in het museum. Deze lezing is op  woensdagavond 13 april om 20.00 uur. U kunt vragen stellen aan de kunstenaar en na afloop is er gelegenheid om de expositie te bekijken en met elkaar te praten. De lezing duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten zijn € 10,- 

Er is een beperkt aantal bezoekers mogelijk en aanmelden is noodzakelijk. 
Aanmelden: doet door een e-mail. U ontvangt een bevestigingsmail.