Color House

De bron voor het ontwerp van het Color House is een van de namen van Juane Xue namelijk “晶”. In Nederlands betekent “晶” kristal. De gekozen kristalvorm heeft 21 facetten (driehoeken) en symboliseert de 21ste eeuw.

 

Deze 21 facetten houdt in dat geen enkel facet recht op de grond staat. De vorm van de ramen en deuren zijn ook afgeleid van het woord “晶”. Het Chinese teken “晶” bestaat uit de samenvoeging van drie tekens “日”. Dit teken staat voor het Chinese woord “zon”. Deuren en ramen zijn allemaal geëvolueerd van het woord “日”. Onder de fantasie van de architect is het woord “zon” gedraaid voor ramen en deuren.

Juane Xue is een bekende kunstenaar met een unieke stijl, welke wordt gekenmerkt door spel van licht en schaduw en haar rijk gebruik van kleuren. Haar stijl, waardoor zij beroemd is, laat zij ook schijnen op het Color House. Ze gebruikt het geluksgetal “zeven” om met zeven kleuren alle dingen in de natuur te symboliseren.

De kleuren zijn doel gericht op het huis aangebracht zoals ook bij de schilderijen. De zeven kleuren vormen van de nok tot de grond de vier seizoenen van het jaar, de lente aan de voorkant, de zomer aan de linkerkant, de herfst op de achtkant en de winter aan de rechterzijde. Onder alle jaargetijden loopt een lange blauwe schaduw op de witte gevels. In de schilderijen van Juane speelt licht en schaduw altijd een belangrijkste rol. Ze beschouwt de kleur blauw als een symbool van ruimte en mysterie. De kleur wit is het symbool van blanco in de Chinese schilderkunst, wat duidt op zuiverheid en oneindigheid. De afwisselende combinatie van de kleuren wit en blauw, licht en schaduw vormen het begrip yin-yang, sterk en zacht. Hiermee wordt de belangrijkste balans en perfecte belichaming van het universum getoond.
Bijzonder aan dit kunstwerk is Juane Xue zelf de camouflage/zonwering zelf heeft ontwerpen en gemaakt. Het bewegende licht en de bewegende schaduw worden op de grond in de expositiezaal weerspiegeld.

National Gallery Color House is een van de belangrijke musea in Amersfoort.

National Gallery Color House is gevestigd in het Color House. Color House staat midden in Beekdal park en is bekend door haar unieke architectonisch ontwerp en veelheid van kleuren. Color House is één van de kunstwerken van kunstenares Juane Xue.

Het grootste deel van de vaste collectie van National Gallery Color House  bestaat uit de schilderijen van Juane Xue, een Nederlands-Chinese schilderes. Juane Xue is een zeer getalenteerde en veelzijdige kunstenares met een oorspronkelijke stijl en intens kleurgebruik, met name bekend om het gebruik van licht en schaduw in haar schilderijen. Het is plezierig vertoeven in de schitterende kleurrijke wereld van Juane.

Deze combinatie van Gallery en Color House trekt vele bezoekers van de gehele wereld.

Naast een permanente tentoonstelling van werken van Juane Xue biedt de Gallery exposities van bekende realistische kunstenaars uit de hele wereld, zowel schilderijen als beeldhouwwerken.

National Gallery Color House betekent voor Amersfoort en voor Nederland een bijzondere tentoonstellingslocatie voor hoogwaardige realistische kunst.